Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasábos feladat segítség?

Főoldal » Középiskola » Matematika
297
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ez így jó?
0

Szia!

Az alapterület: T=(6·16²·ctg(180/6)⁰)/4=(1536·1,732051)/4=665,108 cm² az alap területe, ebből van 2 darab!

A palást területe: P=6·T(négyzet)=6·16·16=6·256=1536 cm² , így a teljes felszín (100%) → A(hasáb)=2·T+P=2866,216 cm² lesz.

De nekünk nem 100% kell, hanem a ragasztás miatt 103,5%, így → A(összes)=1,035·2866,216=2966,534 cm², így ez lesz a helyes megoldás, a jó végeredmény! :)
0