Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
2,5 millió forint kölcsönt veszünk fel melyet a bank évi 9%-os kamatra ad. Hány hónap alatt tudjuk visszafizetni a kölcsönt, ha havonta 25000 forintot tudunk törleszteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`25.000=(2.500.000*"0,09"/12)/(1-(1+"0,09"/12)^(-12n)`

`25.000=(18.750)/(1-"1,0075"^(-12n)`

`25.000*(1-"1,0075"^(-12n))=18.750`

`1-"1,0075"^(-12n)=3/4`

`"1,0075"^(-12n)=1/4`

`n=-(ln \ 1/4)/(12ln("1,0075"))="15,46" \ "év"=color(red)("185,53" \ "hónap")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1