Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Szia!

A b.) feladatban szeretném a segítséget kérni! Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A legegyszerűbb megoldás szerintem alkalmazni két szinusz tételt és egy kivonást.

A `"3,5" \ cm` hosszú oldallal szemközti szög: `(sin107°)/("7,5"/"3,5")=color(red)("26,5"°)`


A másik hiányzó szög: `180°-107°-"26,5"°=color(red)("46,5"°)`


A hiányzó oldal: `"7,5"*(sin"46,5")/(107°)=color(red)("5,69" \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
2

Szia küldöm képben a megoldást
1