Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek !Százalék számítás, kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
345
Segítséget szeretnék kérni feladatokban!
17,18,18,21es feladat!
Arányosság 13as feladatban is szeretnék kérni segítséget!Nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
17.
600+600/4=450
450+450x=600
450x=150
x=0,33
33%-os drágulás után kapjuk vissza az eredeti árat

18.
A keverék tömege: 8+3=11
A keverékben lévő zsír tömege: 8·0,60+3·0,80=7,2
A keverék zsírtartalma: 7,2/11=0,65
65%-os zsírtartalmú lesz a keverék.

19.
a)
x-0,20x=32500
0,8x=32500
x=40625
40625 Ft volt az eredeti ár.
b)
x+0,045x=38400
1,045x=38400
x=36746
36746 ft volt az eredeti ár.

21.
a)
550000+550000·0,08/2=572000
572000 Ft lesz fél év múlva.
b)
1. év: 550000·1,08=594000
2. év: 594000·1,08=641520
3. év: 641520·1,08=692841,6

Egy lépésben felírva: 550000·1,083=692841,6
692841,6 Ft lesz 3 év múlva

13.
v1=45 km/h
t1=2,4 h
v2=75 km/h
t2=1,8 h

a)
s=v1·t1+v2·t2=45·2,4+75·1,8=243 km

b)
v=s/t=243/(2,4+1,8)=57,86 km/h

c)
s2=v2·t2=75·1,8=135 km
t'2=1,5 h
v'2=s2/t'2=135/1,5=90 km/h

0