Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mertan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
418
A 13.as feladatban kene segitseg. Elore koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
A trapéznak van 2 db 90°-os szöge és 1 db 60°-os ami azt jelenti, hogy `BhatCD=360°-2*90°-60°=120°` A `BD` felezi a 60°-os szöget tehát `ChatBD=30°` ez alapján `BhatDC=180°-120°-30°=30°` tudjuk azt, hogy csak az egyenlő szárú, és a szabályos háromszögnek egyenlőek az alapon fekvő szögei így igazolt, hogy `CD=BC`


b.)
`BD="AD"/(sinAhatBD)=5/(sin30°)=color(red)(10 \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1