Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
287
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4.
x=−8,5
y=160
3x−(5x+y)−3(3y−4)=3x−5x−y−9y+12=−2x−10y+12
Most behelyettesíted x-et és y-t:
−2x−10y+12=−2·(−8,5)−10·160+12=17−1600+12=−1571
0