Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
278
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagorasz tétellel számíthatod ki:
c²=a²+b²
a és b: befogók
c: átfogó
A példa szerint c=6,1 cm és b=60 mm=6 cm
Az egyenletből kifejezed a²-t:
a²=c²−b²=6,1²−6²=37,21−36=1,21 cm²
Ebből négyzetgyököt vonsz:
a= 1,21 =1,1 cm
1