Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
373
két szám összege 2250. Az egyiknek a 12% -a egyenlő a másiknak a 18%-ával. Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(x+y=2.250=>x=2.250-y),("0,12"x="0,18"y):}`

`"0,12"*(2.250-y)="0,18"y`

`270="0,3"y`

`color(red)(900=y)`


`"0,12"x=900*"0,18"`

`color(red)(x=1.350)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1