Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni a feladatokhoz!2,3,4,5,7es feladatok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2.
a)
(4/7)·(14/17)·(34/5):(8/5)=(4/7)·(14/17)·(34/5)·(5/8)=(4/7)·(14/17)·(34/8)=(4/8)·(14/7)·(34/17)=(1/2)·2·2=2
b)
(11/4)·(8/3)+(41/6):(1/2)=(22/3)+(41/6)·2=(22/3)+(41/3)=63/3=21

3.
2,3=23/10
−5,61=−561/100
0,07=7/100
−11,2=−112/10
−9,99=−999/100

4.
a)
x·(2/3)·(5/4)=20/3
10x/12=20/3
10x=12·20/3
10x=80
x=8
b)
x·(3/7)·(8/9)=21/5
24x/63=21/5
24x=63·21/5
24x=264,6
x=11,025
0