Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
359
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

3
Szia!

Benn van hátrább a feladatok megoldása a feladatgyűjteményben! Ebben a fajtában mindegyik évfolyamosnál. :)

Bár lehet ott csak a végeredményeket közlik és levezetés nincsen, de van amelyikeknél meg van az is!

Üdv.: Ármós Csabi Db.-ből (49 éves, kémiás-matekos)
0

33.5 a)
Pascal háromszög (4+1)5.sora:1,4,6,4,1
(x+3)⁴=1*x⁴+4*x³*3¹+6*x²*3²+4*x¹*3³+1*3⁴=x⁴+12x³+54x²+108x+81

Megjegyzés:
1= 4 alatt a 0
4= 4 alatt az 1
6 = 4 alatt a 2
4 = 4 alatt a 3
1= 4 alatt a 4
0

Csatoltam képet.
0