Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I.
a) 2³·2⁴=2⁷
b) 5⁶/5²=5⁴
c) (3²)³=3⁶
d) 7⁰=1
e) 4⁻³·4⁵=4²
f) 10⁵/10³=10²
g) (2·3)⁴=2⁴·3⁴=6⁴
h) (x²)³·x⁴=x⁶·x⁴=x¹⁰
i) (y⁷/y³)·y²=y⁴·y²=y⁶
j) (5·a)³=5³·a³
k) (2³)²·2⁻⁵=2⁶·2⁻⁵=2¹=2
l) (x·y)⁴=x⁴·y⁴
2