Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika számolások

Főoldal » Általános iskola » Fizika
321
Valaki tud segíteni?Hogy számoljak R2-t és R3-t ha csak R1 van megadva?(kép)
Illetve:másik feladat! 15 Ohm és 0,025 kOhm az ellenállás,de sorosan és párhuzamosan is van kapcsolva egy áramforrásra!Hány Ohm az eredő ellenállás? Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
R1=15 Ω, R2=0,025 kΩ
R2-t átváltod Ω-ra, R2=0,025 1000=25 Ω
Ha a két ellenállás sorosan van kapcsolva, akkor az eredőjük: Re=R1+R2=15+25=40 Ω
Ha a két ellenállás párhuzamosan van kapcsolva, akkor az eredőjük: Re=R1·R2/(R1+R2)=15·25/(15+25)=9,375 Ω
1

Nincs semmi más információ,csak hogy ki kell mindent számolni ,ami az ábrán van! Köszönöm szépen a segítséget!
0