Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
917
Mennyi az (a-(b-c))-((a-b)-c) kifejezés értéke, ha a=1/2, b=-1/3, c=1/6 ?
A megadott 5 válasz közül pontosan egy helyes. Válaszd ki a betűjelét!
A:-2/3 B:0 C:-1/3 D: 1/3 E: 1/2
Nekem 6/6 jött ki, de sajnos ilyen válaszlehetőség nincs.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

5
Az a a (-2/3) megfejtés
-2

Nekem B) 0 jött ki. :)
-2

A helyes válasz a D, azaz a megoldás 1/3. Egyébként rövid gondolkodás után könnyű megállapítani, hogy a megoldás pozitív lesz, azt, hogy miért 1/3 nem fogom levezetni, mert hosszú lenne.
1

(a-(b-c))-((a-b)-c)=(a-b+c)-(a-b-c)=a-b+c-a+b+c=2c
2x1/6=2/6=1/3
0

-2/3
-1