Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
472
Bizonyítsd be a következő állításokat algebrai kifejezések segítségével!

a, Ha két szám összegéhez hozzáadjuk a különbségüket, akkor a kisebbítendő kétszeresét kapjuk.

b, Ha két szám összegéből kivonjuk a különbségüket, a kivonandó kétszeresét kapjuk.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, Ha két szám összegéhez hozzáadjuk a különbségüket, akkor a kisebbítendő kétszeresét kapjuk.
x+y+x−y=2x
2x=2x

b, Ha két szám összegéből kivonjuk a különbségüket, a kivonandó kétszeresét kapjuk.
x+y−(x−y)=2y
x+y−x+y=2y
2y=2y
1