Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

évi hány százalékos átlagos növekedés mellett változik az eredetileg 6800 m2 mértékű faállomány mennyisége 20 év alatt 12260m3-re?

Főoldal » Középiskola » Matematika
556
Kérlek segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`12.260=6.800*(1+x)^20`

`root(20)(12.260/6.800)-1=x`

`"0,02999"=x`

Tehát évi `color(red)("2,999"%)`-os növekedés mellett éri el a kívánt értéket.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
2