Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik az a szám?

Főoldal » Középiskola » Matematika
524
melyik az a szám, amelynek
2 /3 részének 5/4-szerese 20/3?
3/7-szeresének 8/9 része 21/5?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2/3 részének 5/4-szerese 20/3?
x·(2/3)·(5/4)=20/3
10x/12=20/3
10x=80
x=8

3/7-szeresének 8/9 része 21/5?
x·(3/7)·(8/9)=21/5
24x/63=21/5
8x/63=7/5
40x=441
x=441/40=11,025
2