Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ismétlés érettségire!

Főoldal » Középiskola » Matematika
310
Az alábbi három halmaz elemei segítségével válaszolj a kérdésekre.
X={a,b,c,d}
Y={c,d,e,f}
Z={a,e,g}

Hány eleme van az X ∪ Y ∪ Z halmaznak és melyek ezek?
Határozd meg azokat az elemeket, amelyek szerepelek mindhárom halmazban!
Írd fel az (X ∩ Y) ∪ Z halmaz elemeit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`color(red)("X"cup"Y"cup"Z"="a";"b";"c";"d";"e";"f";"g")`

`color(red)("X"cap"Y"cap"Z"=emptyset)`

`color(red)(("X"cap"Y")cup"Z"="a";"c";"d";"e";"g")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1