Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hello elore is köszi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
329
Egy játékbolt 26 labdát kapott,10 dobozba csomagolva. Mindegyik dobozban 2 vagy 3 labda volt. Hány dobozba volt 2 labda illetve három labda?
Hálás köszönet a segítségér

Hamis féltetés módszerrel keri megoldást
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
n dobozba került 2 labda, 10-n dobozba 3 labda. Így a labdák száma:
n•2+(10-n)•3=26
2n+30-3n=26
30-n=26 /+n-26
4=n, így
4 dobozba került 2 labda, 10-4=6 dobozba 3 labda.
1