Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hello valaki tudna nekem segíteni .

Főoldal » Általános iskola » Matematika
334
Hamis Felteteles módszerrel kell meoldjam sehogy nem jövok ra.Valaki el tudna nekem magyarázni elore ia koszonom

Egy udvarba vannak nyula es tyúkok.
Osszesen 25 fejuk es 68 lábuk van hany nyúl es hany tyúk van az udvaron.

Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A nyúlnak és a tyúknak is egy feje van. Mivel 25 fej van, így 25 állat van összesen. A nyulak száma legyen n, így a tyúkok száma 25-n.
Egy nyúlnak 4 lába van, így n nyúlnak n•4=4n lába van. Egy tyúknak 2 lába van, így 25-n tyúknak (25-n)•2=50-2n lába van.
A nyulak és a tyúkok lábainak száma összesen 68, azaz 4n+50-2n=68. Ebből n=9, azaz 9 nyúl és 25-9=16 tyúk van az udvaron. Ha készítesz hozzá táblázatot, az sokat segíthet.
0