Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
381
Sziasztok nem értem a fizikát és most vasárnap kéne be adnom ezt a pár rövid feladatot.
A feladatokat csatolom képekbe. Előre is köszönöm a segítségeket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
A megoldások ott vannak alatta. Mire vagy kíváncsi? Elmagyarázzam, miért így vannak a képletek vagy a számolás?
0

Mindegyik feladatnál a Q=I·t képletet kell alkalmazni, illetve azt a mennyiséget kifejezni belőle, ami a kérdésben szerepel. Ezenkívül, ha szükséges, a mértékegységeket kell átváltani.
Az első három képen ott vannak a megoldások, azzal nem kell semmit sem tenni.
1.
I=Q/t=20/4=5 A
2.
5 perc=5·60=300 s
I=Q/t=600/300=2 A
3.
10 perc=10·60=600 s
I=Q/t=180/600=0,3 A=300 mA
5.
Egyik vezető: I1=Q1/t1=500/250=2 A
Másik vezető: I2=Q2/t2=720/360=2 A (6 perc=6·60=360 s)
A két vezetőn azonos nagyságú áram folyik.
6.
I1=Q1/t1=150/60=2,5 A
I2=Q2/t2=450/150=3 A (2,5 perc=2,5·60=150 s)
Akkor kisebb az áram erőssége, ha a vezetőn 150 C töltés 60 másodperc alatt áramlik át.
7.
25 mA=0,025 A
1 óra=60·60=3600 s
Q=I·t=0,025·3600=90 C
8.
t=Q/I=100/5=20 s
Módosítva: 1 éve
2