Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés matematika példa megoldásában

Főoldal » Középiskola » Matematika
301
Ennek a példának a megoldása érdekelne. Levezetve. Elkezdtem, de bele keveredtem. Előre is köszönöm!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az első tagnál: b-²/b⁰=(1/b²) jönne ki ; a második tagnál pedig: =(1/b+1/b²-2)/(b-¹)=(1/b+1/b²-2)×b=(1+1/b-2·b) jönne ki, ezért a kifejezés b=1/3-ra → 1/(1/9)-(1+1/(1/3)-2/3)= (9-(1+3-2/3))=(9-(10/3))= (27/3-10/3)=17/3 a végeredmény! :)

Remélem tudtam segíteni a levezetésemmel! :)
1