Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletmegoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
285
A következő egyenletet sajnos nem tudtam megoldani próbálkozásaim ellenére: X+124/ X+16 = 100,0/58,7
Az eredmény 137,5 ,de nem jön ki. A levezetés prezentálásában szeretnék segítséget kérni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

(X+124)=1,7036·(X+16) , ebből (X+124)=(1,7036·X+27,2572) → 0,7036·X=96,7428 → X=(96,7428/0,7036)=137,497 , tehát kijön az általad megadott eredmény! :)

Remélem a levezetésem érthető lett! :)
1