Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házit nem értem

Főoldal » Általános iskola » Matematika
292
Sziasztok nem értem a matek házit megköszönöm ha tudtok benne segíteni! A feladat a képen látható. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem írtad mi a kérdés, de gondolom, hogy az a-t és a b-t kell meghatározni.
1a/4−1a/8=2
Mindkét oldalt szorzod 8-cal:
2a−1a=16
a=16

(3b−2)/3+1/2=3/4
Mindkét oldalt szorzod 12-vel:
4·(3b−2)+6=9
12b−8+6=9
12b−2=9
12b=11
b=11/12
2