Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legnagyobb közös oszto

Főoldal » Általános iskola » Matematika
292
Legnagyobb közös osztoja
108,360,432)
(72,180)
(420,1152)
(36,54,72,108)
(48,120,144,262)
(70,175,280,315)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1 nek a 2
2 nek a 8
-1

(108,360,432)
108=2²·3³
360=2³·3²·5
432=2⁴·3³
Legnagyobb közös osztó: 2²·3²=4·9=36
(72,180)
72=2³·3²
180=2²·3²·5
Legnagyobb közös osztó: 2²·3²=4·9=36
(420,1152)
420=2²·3·5·7
1152=2⁷·3²
Legnagyobb közös osztó: 2²·3=4·3=12
(36,54,72,108)
36=2²·3²
54=2·3³
72=2³·3²
108=2²·3³
Legnagyobb közös osztó: 2·3²=2·9=18
(48,120,144,262)
48=2⁴·3
120=2³·3·5
144=2⁴·3²
262=2·131
Legnagyobb közös osztó: 2
(70,175,280,315)
70=2·5·7
175=5²·7
180=2²·3²·5
315=3²·5·7
Legnagyobb közös osztó: 5
2