Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Közös osztó

Főoldal » Általános iskola » Matematika
340
Legnagyobb közös osztoja
(36,56)
(48,60)
(90,135)
(144,216,360)
(108,360,432)
(72,180)
(420,1152)
(36,54,72,108)
(48,120,144,262)
(70,175,280,315)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

5
36=2²*3²
56=2³*7¹
(36;56)=2²=4
Módosítva: 1 éve
0

48=2⁴*3¹
60=2²*3¹*5¹
(48;60)=2²*3¹=12
0

90=2¹*3²*5¹
135=3³*5¹
(90;135)=3²*5¹=45
0

144=2⁴*3²
216=2³*3³
360=2³*3²*5¹
(144;216;360)=2³*3²=72
0

Minden számon el kell végezni a prímtényezős felbontást, majd a legkisebb közös kitevőkkel lesz a legnagyobb közös osztó.
-1