Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szerkesztések , mérések

Főoldal » Általános iskola » Matematika
282
Egy négyzet atloja 3cm hosszú. Hány milliméter hosszú az oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Pitagorasz-tétellel: a²+a²=3² , vagyis 2·a²=9 , így a²=4,5 , négyzetgyököt vonva → a=√4,5=2,121 cm , tehát milliméterben kifejezve (ezt átváltva) a négyzet oldala 21,21 mm nagyságú lesz! :)
1