Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok megoldása egyenlettel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
326
6. Két szám közül az egyik a másiknak négyszerese, különbségük
36. Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az egyik szám legyen (4·x), a másik szám pedig "x".
Egyik egyenlet : (4·x-x)=36 → 3·x=36 , tehát x=12 az egyik szám, és a másik szám 4·12=48 lesz!
Másik egyenlet: (x-4·x)=36 → (-3·x)=36 , tehát lehet (-12) is az egyik szám és ekkor 4·(-12)=(-48) a másik szám! :)
0