Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi

Főoldal » Középiskola » Matematika
496
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1 feladatból csak az első hármat tudtam megcsinálni, de remélem segít.
0

Az 1. feladat d) része:

x = lg a/(b*c*d)

A következő azonosságot használtuk fel:
lg a -lg b = lg (a/b)

3. feladat

Ezekhez a következő azonosságot használjuk fel.

A logaritmus a következőt jelenti:

logab = c ==> ac =b

Vagyis: alogab = b

a)
A következő azonosságokat használjuk fel:
an+k = an*ak
an-k = an*a-k

10lg 7 * 10-lg 2 = 7 * 1/2 = 7/2

b)
5log52 * 5log5 7 = 2*7 = 14

c)
(3log3 8 * 3log3 5) / 3log3 4 = (8*5)/4 = 10
0