Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek kamatozás

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
Sziasztok, ezt a feladatott nem értem,és holnap ebből dolgozatott írok. Kérhetek segítséget?
Egy bank sávos kamatozású betétet hirdet. 100 000 Ft- ig 5%, a 100 000 Ft és 200 000 Ft közötti részre 7%, és a 200 000 Ft feletti részre 8% a kamatláb. (A betét éves kamatozású)

a) Mekkora összeg lesz a számlánkon egy év múlva, ha 250 000 Ft-ot fektetünk be?
b) Hány százalékkal több ez, mint a befektetett összeg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) 100000*1,05+100000*1,07+50000*1,08=266000
b) 266000:250000=1,064=106,4%, így 106,4%-100%=6,4%-kal több
0