Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
309
Egy egyenlő oldalú háromszög oldala 10 cm. Számítsd ki a területét és a magasságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy egyenlő oldalú háromszög területének és magasságának kiszámításához használhatjuk a következő képleteket:

1. Magasság kiszámítása: Az egyenlő oldalú háromszög magasságát a következő képlettel számíthatjuk ki:

h = gyök 3/ 2 × a

A kérdéses háromszög oldalhossza 10 cm, tehát:

h = gyök 3/2 × 10= 8.66 cm

2. Terület kiszámítása: Az egyenlő oldalú háromszög területe a következő képlettel számítható:



T = a^2 × gyök 3 / 4 vagyis a a négyzeten szorozva gyök 3al ezt osztjuk 4el

T = 10 q négyzeten szorozva gyök 3 osztva 4=43.3 cm2

Tehát a háromszög magassága 8.66 cm, területe pedig 43.3 cm².

0