Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezekhez a feladatokhoz kérnék segítő megoldást!

Főoldal » Középiskola » Matematika
322
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
Nézd a csatolt rajzot.
γ=180°−α=180°−73°=107°
δ=180°−β-γ=180°−52°−107°=21°
Ezután alkalmazod a szinusztételt:
b/sinβ=a/sinδ
b=a·sinβ/sinδ=120·sin52°/sin21°=263,87 m
c/sinγ=a/sinδ
c=a·sinγ/sinδ=120·sin107°/sin21°=320,22 m
A hajó távolsága a parttól:
x=b·sinα=263,87·sin73°=252,34 m
0