Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Porszem töltése

Főoldal » Középiskola » Fizika
2053
2×10⁴ N/C térerősségű mezőben lévő elektromosan feltöltött porszemre 6,4×10-¹³ N nagyságú elektromos erő hat. Hány elektron töltésével rendelkezik a porszem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok:
F=6,4*10-13 N (erő)
E= 2*104 N/C (térerősség)

E=F/Q--->ebből Q=F/E

Tehát:
Q= 6,4*10-13 / 2*104 = 3,2*10-17 C
0