Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
263
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia Kati!

Az összes átló száma: (15×(15-3))/2=15×6=90 darab, ennyi tehát az összes átló konvex 15-szögnél!

A belső szögek összege pedig: (15-2)×180⁰=13×180⁰=2340⁰, ennyi a konvex 15-szög belső szögeinek összege! :)

Remélem tudtam segíteni! :)
0