Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Segitseg

Főoldal » Középiskola » Matematika
485
1,Egy 5 cm élű kocka alakú dobozba belerakunk egy 5 cm átmérőjű tömör gombot. Hány köbcentiméter levegő lesz a dobozban ha bezárjuk? Mekkora lesz a kocka térfogata? Mekkora lesz a Gomb térfogata? Mekkora a levegő térfogata?

2, Egy szabályos háromszög alapú hasáb alapélé es oldalélé is 2cm. Mekkora az alapjának a területé? Mekkora a Palástja?

3,Egy telgetést alakú akvárium belső méretei(egy csúcsból kiinduló eleinek hossza): 25 cm, 50cm, es 3 dm. Mekkora a térfogata köb deciméterben? Belefér 20 l víz? Mekkora a testálója dm-ben?

4,Egy gyárban sokfele színű, formájú es méretű gyertyát készítenek. A viaszt különböző formákba öntik. Az ontohelyek egyiken négyzet alakú egyenes gúlát öntenek, melynek alapélé 6 cm, oldalélé 8 cm hosszú. Milyen hosszú a test alapjának az átlója cm-ben. Milyen hosszú a test magassága cm-ben? mekkora egy ilyen test térfogata?

5. 4,Egy gyárban sokfele színű, formájú es méretű gyertyát készítenek. A viaszt különböző formákba ontókba ontohelyek egyiken henger alakú gyertyát öntenek, melynek magassága 10 cm, átmerője 20 cm. A palástját beszórjak csillám porral. Mekkora felületet szórnak be négyzetcentiméterben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
Kocka térfogata: Vk=a³=5³=125 cm³
Gömb térfogata: Vg=4r³π/3=4·2,5³π/3=65,45 cm³
A bezárt dobozban a levegő térfogata: Vk−Vg=125−65,45=59,55 cm³
1