Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gőz által leadott hő?

Főoldal » Középiskola » Fizika
294
Határozza meg a gőz által leadott hőt, az eredményt kettő tizedesjegy pontossággal adja meg! A fűtőközeg 4 bár nyomású gőz. A víz belépési hőmérséklete 19 °C, kilépési hőmérséklete 56 °CA gőz tömegárama 340 kg/h.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok:
- Gőznyomás: 4 bár
- Belépési hőmérséklet: 19 °C
- Kilépési hőmérséklet: 56 °C
- Gőz tömegárama: 340 kg/h

Számítás:
- A gőz által leadott hő: Q = m ( hg - hl )
ahol: m = 340/3600 kg/s, hg = 2738 kJ/kg, hL = 604 kJ/kg.
Behelyettesítve: Q = 340/3600 ⋅ (2738 - 604) = 201,54 kJ/s

Végeredmény:
A gőz által leadott hő: 201,54 kJ/s.

0