Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szöveges feladatok egyenlettel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1997
140 öles lovagi tornapálya két végéről megindul a két lovag egymás felé. Az egyik 3öl/s, a másik 4öl/s sebességgel vágtat. Mennyi idő múlva találkoznak? Hány ölet tesznek meg a találkozásukig külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egy másodperc alatt 2-en együtt 3+4=7 ölt tesznek meg.
7 öl -> 1 mp
140 öl -> 140:7=20mp

20 másodperc múlva találkoznak.

Másképp:

Ha egymással szemben futnak akkor a két utat összeadva
140 ölt tesz ki.
3*t+4*t=140
7t=140
t=20
20s múlva találkoznak.
0