Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1693
Egy néptáncegyüttesben háromszor annyi a fiú, mint a lány. Egy előadáson közülük nyolc pár lép fel. A fel nem lépők között ötször annyi a fiú, mint a lány. Hány fiú és hány leány tagja van az együttesnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Hogyha 1 párban 1fiú és 1lány van akkor
24 fiú és 8 lány van
0

Javitok 48 fiu
Es 16 lany
0

Eredetileg 3x db fiú és x db lány van. Ha ebből 8 párt leszámítunk akkor 3x-8 fiú lesz és x-8 lány, amikről a következőt tudjuk:

3x-8=5(x-8)
3x-8=5x-40
2x=32
x=16
Tehát 16 lány van és 48 fiú.
1