Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
292
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A 6 liter víz "x" cm magasan áll a fazékban: V(víz)=6000 cm³ → 6000=(10²·π)·x , melyből x=19,1 cm körülbelül.
A túrógombócok gömbök, egy ilyen térfogata: V(gombóc)=(4·2³·π)/3=33,51 cm³ ; mondjuk beleteszünk a fazékba "n" darabot, akkor az össztérfogat lesz → (6000+33,51n) cm³, de így az egész térfogatra (gombócos víz) felírható az is, hogy: V(gombócos víz)=V(új henger)=(10²·π)·26=8168,141 cm³ → 8168,141=(6000+33,51n) → 33,51n=2168,141 , így n=64,7 , tehát maximálisan (összesen) 64 darab gombócot tehetünk még a vízbe a kívánt magasság (26 cm) eléréséhez! :)

Remélem tudtam segíteni és érthetően leírtam a levezetést hozzá!
0