Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványok

Főoldal » Középiskola » Matematika
292
Sziasztok!Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni!2,b feladat és a 3as igaz vagy hamis!Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2.b)
Egyenlőek, mert: (1/2)⁸:(1/2)⁶=(1/2⁸):(1/2⁶)=(1/2⁸)·2⁶=2⁶/2⁸
3.
a) igaz, mert: 25·5⁵=5²·5⁵=5⁷
b) igaz, mert: (1/25)·5⁹=(1/5²)·5⁹=5⁷
c) nem igaz, mert:
(3⁵)²=3¹⁰
3¹²/3³=3⁹
d) nem igaz, mert: 2⁵+2⁵=2·2⁵=2⁶
e) 2⁶−2⁵=2⁵(2−1)=2⁵
Módosítva: 1 éve
2