Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
7097
Egy szabályos háromszög alapú egyenes hasáb alapéle 12 cm, magassága 20 cm. Mekkora a hasáb felszíne, térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Adatok:
a=12cm
m=20cm

Általánosan:
Hasáb felszíne: A=Ta+P
Hasáb térfogata: V= Ta*m

Itt szabályos háromszög alapú hasábról van szó, tehát annak a területét kiszámolva megkapod mennyi lesz az alapterület. A palást pedig 3 db téglalapból áll.
Ebben az esetben:
A= 2*(a2/4* 3 +3*(a*m)=....
V=a2/4* 3 *m=...
Végeredmény:
Összehasonlíthatod a tiéddel
A=844,71 cm2
V=1247,08 cm3
Módosítva: 8 éve
0