Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
3415
Egy kocka felszíne 337,5 cm². Mekkora a kocka a, egy oldallapjának átlója; b, testátlója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Lapátló (l) kiszámítása:  2 *a
Testátló (t) számítása:  3 *a

Ismert a felszín: A=337,5 dm2
Kocka felszíne: A=6*a2
Tehát: 337,5 =6*a2
átrendezed és kijön az "a" oldal...
Ami a=7,5 dm lesz.
És már csak visszahelyettesítesz "a" helyére a fenti képletekbe....


0