Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős matemika (függvények) házi feladat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
Ezen a három feladat megoldásában/ megértésében kérném matematikában nálam fejlettebb társaimat!
Csatoltam képet. Előre is köszönöm!!
(Ha eltudod nagyon röviden magyarázni, azt nagyon nagyon szépen köszönöm)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 10.,
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`color(red)(f(x)=(x+2)^2)`

`color(red)(g(x)=x^2-2)`

`color(red)(h(x)=x^2+1)`

`color(red)(k(x)=(x-3)^2`

`color(red)(m(x)=x^2+4)`



2.)
`f(x)=x^2+1=>color(red)(a; h)`

`g(x)=(x-5)^2=>color(red)(c; d; g)`

`h(x)=x^2-4=>color(red)(b; e; f)`



3.)
Az `"ÉT"` megvan adva.

`color(red)("ÉK": y in"["-1;3"[")`

`color(red)("ZH": \ x_1=-1 \ "és" \ x_2=1)`

`color(red)("SZÉ": "Min" \ x=0 \ \ y=-1)`

`"Monotonitása:"`

- `color(red)("SZMCS":x in "["-2;0"]")`

- `color(red)("SZMN":x in "["0;2"]")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1