Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm, ha segítesz! Nem egész számot kapok eredményként

Főoldal » Középiskola » Matematika
551
A Long Street páros oldalán kettőtől 2010-ig vannak számozva a házak. Egy napon a postás az utca páros oldalán végighaladva először a 6-os számú, majd minden ötödik házhoz kézbesített. Hány házhoz hozott levelet ezen a napon a postás az utca páros oldalán?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy számtani sorozat, ahol az első elem a 6 lesz és mivel minden 5. házbhoz kézbesít ami páratlan szám lesz így a következő páros szám minden 10. szám lesz így a differencia is 10 lesz.

`S_n=a_1+(n-1)*d`

`2010=6+(n-1)*10`

`2004=10n-10`

`2014=10n`

`"201,4"=n`

Tehát `color(red)(201 \ "db")` házhoz kézbesít a páros oldalon.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1