Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
307
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
A kisebbik gömb térfogata: `"V"=(4*pi*"r"^3)/3=(4*pi*3^3)/3=36pi \ "cm"^3`

A nagyobbik gömb térfogata: `"V"=(4*pi*"r"^3)/3=(4*pi*4^3)/3=(256pi)/3 \ "cm"^3`

Az összeöntött új gömb téfogata: `"V"=36pi+(256pi)/3=(364pi)/3`

Az új gömb sugara: `r=root(3)((364pi)/(4pi))=color(red)("4,5" \ "cm")`



b.)
`"Arány"=(4pi*3^2+4pi*4^2)/(4*pi*"4,5"^2)*100=color(red)("123,46"%)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1