Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematik sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
303
A 29 fős nyolcadik osztályban a matematikaidolgozat értékelésénél a következő jegyek születtek: az ötösök száma 2-vel kevesebb, a közepesek száma pedig kétszer annyi, mint a négyeseké. A kettes dolgozatok száma a jeles és a jó dolgozatok összegének pont a negyede! Elégtelen dolgozatot senki nem írt. Számold ki a dolgozat átlagát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(e + k + h + n + ö = 29),
(e = 0),
(k = (ö + n) // 4),
(h = 2 * n),
(ö = n - 2):}`

`e + k + h + n + ö = 29`
`(((n - 2) + n) // 4) + (2 * n) + n + (n - 2) = 29`
`(n - 1) // 2 + 4 * n - 2 = 29`
`n // 2 - 1 // 2 + 4 * n - 2 = 29`
`n // 2 + 4 * n = 29 + 2 + 1 // 2`
`4.5 * n = 31.5`
`n = 31.5 // 4.5 = color(orange)7`

`h = 2 * n = 2 * 7 = color(orange)14`

`ö = n - 2 = 7 - 2 = color(orange)5`

`k = (ö + n) // 4 = (5 + 7) // 4 = 12 // 4 = color(orange)3`

`{:("átlag", = (1 * e + 2 * k + 3 * h + 4 * n + 5 * ö) // 29),
(, = (1 * 0 + 2 * 3 + 3 * 14 + 4 * 7 + 5 * 5) // 29),
(, = (0 + 6 + 42 + 28 + 25) // 29),
(, = 101 // 29),
(, = color(red)3.482759):}`

Ellenőrzés:
`e + k + h + n + ö = 0 + 3 + 14 + 7 + 5 = 29`
Módosítva: 1 éve
0