Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ki tudná megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
513
Ki tudná megoldani ezt a matek feladatot?
Egy ország 40 évesnél idősebb ,de 75 évesnél fiatalabb lakosainak kor szerinti megoszlását a P/x/=50x 0,94 az x-diken függvénnyel modellezték,ahol x az életkor/években/,P/x/ pedig az adott korú lakosok száma /millió főben/.
Pl,Az 53 évesek száma/millió főben/
P/53/=50x0,94 az x-diken=1,88,
a 70 éveseké pedig
P/70/=50x0,94 a 70-iken=0,66.
Számítsd ki ,hogy hány évesek a 40 évesnél idősebb emberek azon korosztályai,amelyeknek a modell szerint egymilliónál több tagjuk van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

















A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
1