Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
305
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A felvágott rúd 3 részből áll:
    • `4 cm` sugarú félgömb
    • `4 cm` sugarú `22 - 4 - 4 = 14 cm` hosszú henger
    • `4 cm` sugarú félgömb

Az egyszerűség kedvéért a 2 félgömb véget 1 gömbként kezeljük.

a)
`V_g = \frac{4 * r^3 * \pi}{3} = \frac{4 * 4^3 * \pi}{3} = 268.082573 cm^3`
`V_h = r^2 * \pi * m = 4^2 * \pi * 14 = 703.716755 cm^3`
`V_r = V_g + V_h = 268.082573 + 703.716755 = color(red)971.799328 cm^3`

b)
`F_g = 4 * r^2 * \pi = 4 * 4^2 * \pi = 201.061930 cm^2`
`F_{h_p} = 2 * r * \pi * m = 2 * 4 * \pi * 14 = 351.858377 cm^2`
`F_r = F_g + F_{h_p} = 201.061930 + 351.858377 = color(red)552.920307 cm^2`
0