Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Grafok

Főoldal » Középiskola » Matematika
310
Az iskolai focibajnokságra 5 csapat nevezett. Minden csapat minden
másikkal egy mérkőzést játszik. Az egyik csapat 4, egy másik 3, kettő
2, illetve egy 1 meccset játszott le eddig. Szemléltesd gráffal az eddig
lejátszott mérkőzéseket!
Hány meccs van még hátra, ha az elődöntőben a visszavágókra is sor
kerül?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen (5*4)/2(csoport meccsek)+2*2(elődöntő ) +2(döntő és bronzmeccs) =
=10+4+2=16
Eddig lejátszott: (1*4+1*3+2*2+1*1):2=12:2=6 meccs, így hátra van még 16- 6=10 meccs.
0