Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
Egy mértani sorozat második eleme 32, hatodik eleme 2. Mekkora a sorozat első kilenc tagjának összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"q"=root("n"-"k")("a"_"n"/"a"_"k")=root(6-2)(2/32)=root(4)(2/32)=1/2`

`a_1=a_2/"q"=32/(1/2)=64`

`"S"_9=a_1*("q"^"n"-1)/("q"-1)=64*((1/2)^9-1)/(1/2-1)=color(red)("127,75")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1