Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
283
5 millió forintot helyezünk el a bankba. Hány %os volt az éves kamat, ha 5 év múlva 8115000 vehetünk fel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"FV"="PV"*(1+"r")^"n"`

`8.115.000=5.000.000*(1+r)^5`

`"1,623"=(1+r)^5`

`root(5)("1,623")=1+r`

`"0,1017"=r`

Tehát a kamatláb `color(red)("r"="10,17"%)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0